Раданова без медал на 500 м, отпадна на 1/4-финалите

Остават й участия в сериите на 1000 и 1500 метра
18 фев 2010 08:28,
32
Раданова без медал на 500 м, отпадна на 1/4-финалите
Снимка: Булфото

Най-добрата ни състезателка по шорттрек Евгения Раданова не успя да се класира за полуфиналите на 500 метра във Ванкувър.

Тройната олимпийска медалистка остана трета в своята втора серия, след като бе принудена да стартира от най-външния и най-нежелан от състезателите 4-ти коридор.

Надпреварата във втората серия трябваше да бъде подновявана на три пъти, след като Сара Линдзи от САЩ и Джесика Грег от Канада се сблъскаха на два пъти.

В крайна сметка Линдзи бе дисквалифицирана и на старта останаха само китайката Мън Ван, Джесика Грег и Жени Раданова.

Българката обаче остана трета в серията и не успя да се класира за полуфиналите, тъй като за следващата фаза се класират първите две.

Раданова ще продължи своето участие в Канада в сериите на 1000 и 1500 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
брех преди 14 години
Единствената българка участвала на зимни и летни олимпийски игри е Евгения Раданова(направете справка с гоогъл колко спортисти са го правили), печелила два сребърни медала от олимпийски игри за България, непобедима дълго време на европейски първенства. Тя написа няколко златни страници в Бг спортна история, учете се от нея и не мрънкайте!!!!
28
0
 
1
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Е кипна ми вече от разбиращи! Тук нещата не са дадени както трябва, нека ти обясня! Когато се сбъскват двете канадката и германката, съдията спира играта и я подновява и то два пъти, като дисквалифицира американката вторият път, разчиствайки пътя на канадката и познай защо? Защото съдията е гаден канадец! А спирането на състезанието и двата пъти е било неправомерно! Нещо да те е срам още? Би трябвало да се срамуват канадците!
27
0
 
0
 
! Отговори
none преди 14 години
Koga shte se nauchite da pishete dumite bez i-kratko be? Inache golemi filosofi, nyama shto! Negramotnici neshtastni...
26
0
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 14 години
М даа така ще е годинките ...някой си правеха илюзии стига сте спали на стара слава гледаите другите те не стоят на едно место .
25
0
 
3
 
! Отговори
Курти 2 преди 14 години
...Пари за лагери в БГ и чужбина.Не може да представляваш държавата си и да казваш че няма смисъл от това,ако бяха отишли със свой пари или пари на семействата им щяха да са първи на старта (не на финала).Каквато държавата такъв и спорта, няма какво да се заблуждаваме.Не можем да се мерим с нации като Германия,Канада,САЩ и Русия (за справка в Германия 28000 души тренират хокей а в Канада 300 000 само в провинция Онтарио) така че за следващите игри нека си направим сметка къде отиват и за какво.
24
0
 
3
 
! Отговори
Курти преди 14 години
Ами наистина нашите спортисти са си екскурзианти и няма какво да си крием главите в пясъка както винаги и да се оплакват как условията били спартански,как нямало интернет в стайте нито ТВ, как пистите били такива или онакива и тнт.Единствено Жени Раданова и Сани Жекова заслужаваха да отидат на Олимпиадата всичко друго е пълнеж.Не може състезатели който са отишли на такова високо ниво да казват че са уморени и нямало да стартират защото нямало смисъл,защо не казваха че няма смисъл като лапаха ...
23
0
 
7
 
! Отговори
АНАЛИТИК преди 14 години
Ми то има и още неща за които може да те хване срам че си българка, да ти ги изреждам ли поименно
22
2
 
5
 
! Отговори
Р преди 14 години
Леле... заради някой коментари тук, които твърдят че спортистите ни били "екскурзианти" и пр. ме хвана срам, че съм българка. Честно
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Спорта е велико нещо и възпитава качества у човека които по никакъв друг начин не можеш да придобиеш.Определено спортистие за по висока категория хора от останалите.Проблема ни е че нямаме пари и стимули за спорта да се развива както трябва.В момента само футболистите получават добри пари.Ако има перспектива в спортните училища няма да ходят само тези които никъде не приемат а ще ходят амбицирани деца.Другата причина е че сме малка държава и нямаме конкуренция.
20
2
 
4
 
! Отговори
collapse преди 14 години
Ами чудя се в БГ има ли изобщо база за спорт??? Някъде да сте чували? Когато биатлонистките ни печелеха медали - на всеки му беше добре - нали, а сега сте взели да мрънкате... Спорта се развива навсякъде по света - ето доживяхме да видим и чернокож скиор... Е какво като няма шанс - да се откаже ли? А олимпийският принцип - знаете го - така, че това си могат нашите в момента, заради липсата на бази за тренировки, а тренирането извън БГ струва много скъпо
19
1
 
7
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Ами защото е на годинки вече, а няма кой да я измести. Това е проблема, а БОК не иска да изпусне финансирането, което получава от МОК. Ако не изпрати състезател на олимпийските игри в тази дисциплина ще изгуби парите, които ще дойдат от Международната централа. Тези пари Евгения и другите ни спортисти не ги виждат дори. стига бре хора, защо си оплюваме спортистите, а не тези, които са ги докарали до просешка тояга?
18
3
 
9
 
! Отговори
insp преди 14 години
като не могат, не могат, изобщо да не ходят там да харчат държавни пари, и без друго сме цъфнали и вързали, само те ни липсваха......
17
3
 
6
 
! Отговори
insp преди 14 години
ами ние сме балъците, трошат ни парите за екскурзия, а ние си траем, какво правят изобщо там, да ходят да копат на полето, нещастници......
16
5
 
4
 
! Отговори
insp преди 14 години
ами ние сме балъците, трошат ни парите за екскурзия, а ние си траем, какво правят изобщо там, да ходят да копат на полето, нещастници......
15
3
 
5
 
! Отговори
АНАЛИТИК преди 14 години
Когато Жени и другите ни спортисти печелеха, всички се радваха-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Имала е шанса спечелила е, що не печели постоянно а , значи не трябва постоянно да и се плаща за това че е получила някакав тенекиен медал. Има обикновени хора, които заради 1 залак хляб правят чудеса тук, а тия се самозабравиха, то не бяха пари, коли, апартаменти...А и на мчен някой така да даде де
14
1
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Малко не сме се разбрали, а което вината е в мен. Нямам предвид държавата да издържа спортистите директно. Да ги издържа чрез закони и стимулиране. Държавата не иска клубовете да имат собствени бази. Една от причините е, че някой 'доброжелател' ще ги направи на МОЛ-ове веднага. Другата е, че ще вземат да станат прекалено независими от държавата.
13
2
 
4
 
! Отговори
АНАЛИТИК преди 14 години
Баба ми като не е знаела кво е това спорт и всяка вечер си жулваше по 50гр гроздова, доживя до 105години, така че не СПОРТА прави човека, а напротив, прави от човека *** кат ЧИЧОВОТО И ИЦО-МАЙНАТА , да изреждам ли и други ***, ми тоя нашия велик боксиор дето започваше всяко свое изречение с "Глей ся ..."
12
1
 
3
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Както вече писах, тъжно е да видиш как хората искат Държавата да харчи пари за еденйе, пиьенье и лъскави к***и. Сигурен съм, че 'спънатия скиор', може да е много по-добър, ако е концентриран над това да тренира повече, отколкото да миски какво да работи за да може да си позволи да тренира. Само тук неможем да правим пари от спорт. на всички е ясно, че във футбола се перат пари по нескопосан начин. Но за спорта трябва да има стимул. Когато Жени и другите ни спортисти печелеха, всички се радваха.
11
0
 
3
 
! Отговори
Аналитик преди 14 години
Баба ми като не е знаела кво е това спорт и всяка вечер си жулваше по 50гр гроздова, доживя до 105години, така че не СПОРТА прави човека, а напротив, прави от човека *** кат ЧИЧОВОТО И ИЦО-МАЙНАТА , да изреждам ли и други ***, ми тоя нашия велик боксиор дето замочваше всяко свое изречение с "Глей ся ..."
10
0
 
4
 
! Отговори
Аналитик преди 14 години
Ами в момента според теб не ги ли издържа именно тях, май само това остана държавна политика всичо останало е БОШЛАФ и погледнато реално може и без него. Вече има ли някой не само в България а и под слънцето за когото да не е ясно, че Държава и Мафия в българия е едно и също, че тези които не са в Мафията са нейни врагове и постепенно Мафията ги ликвидира, независимо с оръжие или психически и икономически, та защо имаме според вас безработица, инфлация, криза и не знам още какво

Спонсорирани публикации