Panasonic ще осигури HD оборудване за Зимните Олимпийски игри Ванкувър 2010

15 декември, София Panasonic Corporation, Официалният световен Олимпийски партньор в категорията Аудио и визуално оборудване на предстоящите зимни Олимпийски игри във Ванкувър през 2010 г., съобщи че ще предостави пълна гама оборудване с висока резолюция (HD) за поддръжка на предаванията на Олимпийските игри, като в историята на компанията това е най-голямата доставка на аудио/видео техника за всички зимни олимпиади досега. В сътрудничество с Международния Олимпийски Комитет (МОК), Ванкувърския Организационен Комитет за Олимпиадата през 2010 г. и Зимните Параолимпийски Игри (VANOC), и Системата за Телевизионни Предавания на Олимпиадата във Ванкувър (OBSV), Panasonic ще осигури своето HD видео оборудване на пистите и залите за състезания, и на местата за пряко предаване, за да реализира първите Зимни олимпийски игри в HD формат.
След Пекин 2008, всички международни видео сигнали за Зимните игри 2010 ще бъдат произведени и разпространени в HD формат от Международния Център за Радио и Телевизионни Предавания (IBC) към притежателите на радио и телевизионни права за Игрите по цял свят. Освен това, HD видео сигналите също ще бъдат използвани за пръв път на големи LED екрани на местата на състезанията и стадиона BC Place, където ще се състоят церемониите по откриването и закриването на игрите, като това ще превърне Зимните игри 2010 в първата “HD Зимна олимпиада” – всички видеоматериали от Олимпиадата ще бъдат изцяло с висока резолюция. На стадиона BC Place в центъра на Ванкувър, Panasonic ще инсталира три големи LED видео екрана с обща изобразителна площ от 243 m2 (приблизително 1,4 пъти по-голяма от използваната на стадиона в Торино 2006). Заедно с професионалните звукови системи и плазмени дисплеи на Panasonic, аудиовизуалните системи на компанията ще предложат зрелищни картини, за да предадат и допълнят емоциите по време на церемонията по откриването.
Вече е взето решение, че Panasonic DVCPRO HD ще бъде форматът за запис на зимните игри 2010. Компанията ще достави голям брой оборудване за телевизионните предавания като серията P2HD, solid-state система за съхранение на данни. Зимната игри 2010 представляват деветата поред Олимпиада, в която дигиталната технология на Panasonic се използва като формат за запис, от игрите в Barcelona 1992 г. досега.
Освен това, Panasonic ще поддържа безопасна и сигурна работа по време на игрите, като достави и високочувствителни системи за наблюдение с видеокамери с висококачествено изображение на олимпийските съоръжения на открито и закрито, на околните площадки и магистралите.
В сътрудничество с VANOC и Bell, главен национален партньор и изключителен телекомуникационен партньор за Зимните игри 2010, Panasonic също ще достави за пръв път HD видео конферентна система като средство за свързване на двете Олимпийски селища във Ванкувър и Уистлър. Системата на Panasonic комбинира HD видеоконферентни комплекти, които ще се продават в Канада през следващата година, с full-HD PDP и HD видеокамери, за да осигури връзка между селищата с H.264 картина с висока резолюция и висококачествен звук, устойчив на прекъсвания на аудио сигнала. HD видеоконферентната система на Panasonic ще позволи на треньори и състезатели да комуникират без да пътуват между селищата, като им предложи жив образ и ясен звук, което ще ги накара да се чувстват сякаш разговарят в една и съща стая. Тази система ще се използва също за церемонията по посрещането в олимпийските селища, за да обедини атлетите. Това не само ще спести време и средства на състезателите да се придвижват между двете селища, но и ще помогне да се намалят емисиите на CO2, като осигури ефективно провеждане на Игрите с грижа за околната среда.

Коментар